D.T.T.V. Thibats
Welkom op de website van de studenten tafeltennisvereniging van Enschede: de Drienerlose Tafeltennisvereniging Thibats. Gevestigd in het Sportcentrum van de Universiteit Twente slaat Thibats al bijna vijftig jaar haar tegenstanders van de tafel. En dat terwijl er niet alleen aandacht wordt besteed aan tafeltennis, want Thibats is tevens een gezellige vereniging waarbij vele activiteiten worden georganiseerd door en voor leden, zoals bowling, een weekendje weg, spelletjesavond, of iets nieuws dat door de activiteitencommissie wordt bedacht.

Naast al deze activiteiten binnen de vereniging doet Thibats met teams op verschillende niveaus mee aan de NTTB-competitie in regio Oost. Daarnaast wordt er door Thibats elk jaar het (Internationale) Moekotte Meerkamp toernooi georganiseerd. Gedurende de rest van het jaar nemen leden van Thibats deel aan andere toernooien door heel Nederland, veelal georganiseerd door andere studentenverenigingen.

Lijkt het jou leuk om goed te kunnen tafeltennissen? Ga dan snel naar de pagina Lid worden en meld je vandaag nog aan!
Laatste nieuws
Enquete NTTB Oost 27 January 2016

Beste tafeltenniss(t)er van de NTTB / Afdeling Oost,

Op de ALV in mei 2015 is er een werkgroep gevormd om (mogelijk) toekomstige competitievormen te onderzoeken.
Deze werkgroep heeft als opdracht meegekregen uit te zoeken of er in het najaar 2016 een alternatieve competitie gestart kan worden in de NTTB / Afdeling Oost. Deze alternatieve competitie kan parallel lopen aan de huidige competitievorm.

Via deze weg wil de werkgroep vragen of je de enquête - welke maximaal 5 minuten duurt - wilt invullen. Deze enquête geeft ons duidelijkheid over de wensen van onze leden.

http://s-07635c-i.sgizmo.com/s3/i-100100252-1193140/.

Wij hopen dat jij mee wilt werken aan de enquête. Wil jij zo vriendelijk zijn om de enquête binnen de vereniging te verspreiden? Hoe meer inbreng wij ontvangen, hoe beter de keuze gemaakt kan worden welke competitievormen passend zijn binnen de afdeling.

Bedankt voor de medewerking!

De competitie werkgroep
NTTB / Afdeling Oost

TEK organiseert Bowling 28 September 2015
Donderdag 8 oktober is het weer zover: Thibats gaat bowlen! Traditioneel de eerste activiteit van het collegejaar, en traditioneel ook druk bezocht door leden van beide trainingsgroepen. We vertrekken om 20.15 uur met de fiets vanaf het sportcentrum. Na afloop is er de mogelijkheid om nog wat na te drinken met andere gezellige mensen. De activiteit is verder gratis voor alle leden, dus meld je nu direct aan via de TEK!
NTTB lanceert nieuw rankingsysteem 19 September 2015
Bron: www.nttb.nl Sinds 1993 maakt de NTTB ranglijsten voor senioren. Tot nu toe met behulp van het Duitse Joola Ranglisten System. In die tijd was dit vrijwel het enige systeem waarin de sterkte van spelers werd bepaald aan de hand van individuele resultaten en waarbij het verschil in sterkte tussen spelers in één wedstrijd mede bepalend was voor de te behalen (of te verliezen) ranglijstpunten.

Inmiddels zijn er veel meer systemen beschikbaar. Gedurende de afgelopen jaren is een nieuw ranglijstsysteem ontwikkeld en getest. Dit nieuwe ranglijstsysteem werkt volgens het principe van de World Rankings van de ITTF, gebaseerd op werk van wiskundige Arpad Elo. Deze methode is niet alleen in gebruik bij de ITTF, het wordt ook gebruikt bij tafeltennisbonden van andere landen en bij veel andere sporten. Het meest bekend is de methode uit de schaaksport.

In het Joolasysteem kon slechts een beperkt aantal resultaten gebruikt worden. Dat kon bovendien slechts voor een beperkt aantal spelers, nu ongeveer 600 heren en 400 dames. In het nieuwe systeem is dit uitgebreid tot alle ongeveer 17.000 competitiespelers in de NTTB en alle anderen die tijdens nationale toernooien uitkomen.

In het nieuwe systeem kunnen dames, heren, jongens en meisjes onderling vergeleken kunnen, ongeacht in welke competitie of toernooiklasse ze spelen.

Voor de nieuwe ranglijsten, zie: http://www.nttb-ranglijsten.nl/ranking.php