Berichten

Bericht toevoegen
Wedstrijdverslag De Trefhoek 1 - Thibats 1 24 March 2017

Vorig weekeinde stond de 6e wedstrijd van de competitie op het programma, uit in Alemelo tegen de Trefhoek. Na een goede bodem te hebben gelegd waren we ditmaal met de auto genoodzaakt naar bestemming te komen omdat het OV het liet afweten. Eenmaal aangekomen, zagen we Savas, Daniel en Henk als tegenstanders. De Trefhoek, dat net als Thibats strijd tegen degradatie kwam dus met een sterke opstelling. Voor Thibats de normale 3: Derek, Trung en Martijn. 

Derek won zijn eerste pot na in de 4e game een matchpoint te hebben overleefd tegen Henk. Vervolgens won Trung in 4 games van Daniel, waarna Martijn geen gamewinst tegen Savas kon bewerkstelligen. Het dubbel was de eerste 3 games spannend, telkens met 2 punten verschil. Helaas ging de 3e game verloren en was de hoop in de 4e game valse. Na de dubbel speelden Daniel en Derek een prima wedstrijd, waar wederom de eerste 3 games met 2 punten verschil beide kanten op gingen. De 4e werd verloren, waardoor de Trefhoek een 2-0 achterstand had omgebogen in een 3-2 voorsprong. Henk tegen Martijn was close, maar mede door uitstekende services wist hij alle 3 de games te winnen. Bij een geweldige rally van Henk raakte hij wel geblesseerd en uit voorzorg moest hij zijn laatste wedstrijd tegen Trung opgeven, tussenstand 4-3 in het voordeel van Thibats. 

De topper van vandaag was tussen Savas en Trung, die tot nu toe alleen maar van Annewycke Appels van Zwolle hadden verloren dit seizoen. De wedstrijd was bij vlagen van uitzonderlijk goed niveau, en had zeker niet misstaan in de hoofdklasse of 3e divisie. Trung werd gedwongen tot blokken, maar was wel zeer vast. In 3 games wist Trung zich de wedstrijd naar zich toe te trekken.  Martijn had het twee games lang zeer lastig met de service van Daniel, maar vocht zich daarna knap terug in de 3e en 4e game. In de 4e game werd een voorsprong echter niet benut en door een aantal eigen fouten werd de partij helaas verloren. De laatste wedstrijd Savas tegen Derek leverde een verassende uitslag op, want Derek won in 3 games. De eerste game was met 15-13 echt spannend en daarna liet Derek de voorsprong niet meer in gevaar komen. Al met al een goede teamprestatie door met 4-6 te winnen bij de Trefhoek. 

De Trefhoek 1- Thibats 1: 4-6
Trung 2/2, Derek 2, Martijn 1

Door de overwinningen in de afgelopen 2 weken heeft team 1 afstand genomen van de degradatieplekken 5 en 6. De voorsprong op beide uitdagers is 8 punten geworden en het gat met nummers 2 en 3 is verkleind tot 4 en 2 punten. De competitie hervat met de tweede wedstrijd tegen Effekt, die door omstandigheden pas op zaterdag gespeeld zal worden. 

Stand promotieklasse poule A:
Tafeltennis Zwolle: 6-45
De veluwe: 6-33
Effekt '74: 6-31
Thibats 1: 6-29
De Trefhoek: 6-21
Blauw-Wit: 6-21

Martijn 20 March 2017

[In English]

 

Dear Thibatan,

 

At the end of the college year the board year of Thibats for 2016-2017 is already finished. The board is currently looking for succession by Thibats members. There are many different pros for joining the board: first of all you take care of everything that happens within our association and without the board, Thibats could not move on. Furthermore, you learn a lot of new things like how the collection of debts is working and how the administration for competition matches is going. Also you get in contact with board members from other sports associations at the campus, board members of other table tennis associations in the Netherlands and with the Sportkoepel, the Sports Centre and the trainer. Finally, a board year is good for your CV and there is a small financial compensation available for your voluntary services.

 

In the board of Thibats there are at least 3 members, and there is the following allocation of duties:

  • Chairman & Bar committee
    -          Treasurer & Material committee
    -          Secretary & Competition secretary

If you are interested to participate in the Thibats board, we invite you to join the board meetings several times during the weekly board meeting. This year, the meeting are mostly held on Tuesday between 19:30-20:30.

Given that there are enough members interested in joining the board, there will be formed a candidate board in April-May. The candidate board will discuss the allocation of duties. If they have solved this, the members of the candidate board will be prepared for their tasks by the former chairman, secretary and treasurer.

During the yearly meeting (JV) you will be charged as a board member of Thibats. This meeting will probably take place in June, but guaranteed before the summer holidays.

Would you like to know more about the different board tasks or discuss weather a board position would be suited for you? Please don’t be afraid and ask Trung, Annelies or me or any former board member of Thibats. 

 

With kind regards,

 

Martijn Heemskerk
Secretary D.T.T.V. Thibats

 

 

 

[In het Nederlands]

 

Beste Thibataan,

 

Aan het einde van dit collegejaar zit het bestuursjaar 2016-2017 er alweer op. Als bestuur van Thibats zijn we op zoek naar mensen die ons willen opvolgen. Er zijn veel redenen waarom het leuk is om in het bestuur van Thibats te zitten: ten eerste zorg je voor alles wat er binnen de vereniging zich afspeelt, zonder bestuur zou Thibats namelijk niet voortbestaan. Daarnaast leer je veel nieuwe dingen, zoals hoe een incassoprogramma nou precies werkt of hoe de administratie van competitiewedstrijden werkt. Ook om je in aanraking met bestuurders van andere sportverenigingen op de campus, andere studententafeltennisverenigingen in Nederland en heb je intensief contact met de sportkoepel, het sportcentrum en de trainer. Tot slot staat een bestuursjaar prima op je CV en staat er een kleine financiële compensatie voor je vrijwilligerswerk tegenover.

 In het bestuur van Thibats zitten minimaal 3 leden, en is er de volgende functieverdeling:

-Voorzitter & Barcommissaris
-Penningmeester & Materiaalcommissaris
-Secretaris & Wedstrijdsecretaris

 

Mocht je geïnteresseerd zijn om in het Thibats bestuur deel te nemen, dan nodigen we je uit om een aantal keren mee te vergaderen met het bestuur tijdens de wekelijkse bestuursvergadering. Deze is dit jaar meestal op dinsdag avond van 19:30 tot 20:30.

Als er genoeg geïnteresseerden zijn wordt er een kandidaat bestuur in april-mei gevormd. Het kandidaat bestuur gaat in overleg over de functieveredeling. Als de functieverdeling rond is, worden de leden van het kandidaat bestuur ingewerkt door de oud- voorzitter, secretaris en penningmeester.

Tijdens de Jaarvergadering (JV) wordt je als bestuurder gechargeerd. Deze wordt waarschijnlijk in juni, maar in ieder geval voor de zomervakantie gehouden.

Wil je meer weten over de verschillende bestuursfuncties of eens overleggen of een bestuurstaak iets voor jou is? Wees dan niet bang en vraag het aan Trung, Annelies, mij of een oud-bestuurder van Thibats.

 

Met vriendelijke groet,

 

Martijn Heemskerk
Secretaris D.T.T.V. Thibats

Wedstrijdverslag Thibats 1 - Blauw Wit 3 13 March 2017

Na een pauze van meerdere weken mocht team 1 afgelopen vrijdag dan eindelijk weer eens een thuiswedstrijdspelen. Tegenstanders waren Blauw Wit, waar in de uitwedstrijd met 6-4 van werd verloren. Er was dit seizoen ook nog geen enkele keer gewonnen door de Thibatanen, dus er werd besloten de opstelling een keer om te gooien. Onze tegenstanders speelden ook in de gebruikelijke opstelling; Eric, Ton en Devin. 

Trung beet het spits af tegen Eric, tegen wie hij het de vorige keer meer dan lastig had. Ook dit keer zag het er slecht uit, want Trung kwam 2-0 achter. Hij vocht zich terug in de wedstrijd en door een matchpoint in de vierde game weg te werken dwong hij een beslissende game af. Deze werd met 11-8 gewonnen en zo was de overwinning toch nog binnen. Martijn verloor de eerste game tegen Ton, maar speelde daarna uitstekend en geconcentreerd. Via drie keurige games op rij wist hij met 3-1 zijn eerste overwinning van het seizoen te noteren. Derek en Devin maakten er net als de eerste keer een spannende partij van. Na drie close games stond Derek 2-1 voor, maar een ruime voorsprong in de 4e was niet aan hem besteed. Toch lukte het ditmaal wel om via 11-3 de 5e game en de wedstrijd te winnen. 

Het dubbel liep ook dit seizoen nog niet geweldig, maar daar kwam deze week verandering in. Een zeer overtuigend dubbel van Trung en Derek, die de tegenstanders slechts 13 punten gaven in 3 games. Na de dubbel leek Martijn de juiste flow van de dag voort te zetten tegen Eric, maar op 9-5 ging Martijn vol door zijn enkel. Na enige periode van koeling en rust werd er besloten verder te spelen, maar er was te merken dat Martijn niet meer voluit kon gaan. De wedstrijd werd met 3-0 verloren en Martijn moest ook geblesseerd zijn laatste wedstrijd opgeven. 

Trung schoot uit de startblokken tegen Devin, met een 11-5 en 11-2 overwinningen als gevolg. Daarna kantelde de wedstrijd, want Devin won eenvoudig met twee keer 5-11 de volgende twee games. Net als in de eerste wedstrijd van beide heren moest er een beslissende game aan te pas komen. Hierin was Trung veel scherper en won met 11-3 deze bijzondere wedstrijd. Derek kwam tegen Ton in de eerste game nog wel achter, maar wist de wedstrijd in 3 games toch vrij eenvoudig te winnen. Met de tussenstand van 6-2 en de klok al over 11 uur werd er besloten de laatste twee wedstrijden op twee tafels uit te spelen. Trung tegen Ton en Derek tegen Eric waren de resterende partijen. Derek liet Eric de eerste twee games volledig kansloos en boog een achterstand in de derde game om tot winst om zo de wedstrijd in 3 games af te maken. Trung kwam alleen in de eerste game in de problemen tegen Ton maar ook hij wist in 3 games de klus te klaren.

Thibats 1 - Blauw Wit 3: 8-2
Trung 3, Derek 3, Martijn 1, Trung/Derek 1. 

Stand Promotieklasse, poule A:
Tafeltennis Zwolle 3: 5-38
De Veluwe 2: 5-30
Effekt '74 2: 5-24
Thibats 1: 5-23
Blauw Wit 3: 5-18
De Trefhoek: 5-17

Deze week volgt een belangrijke uitwedstrijd tegen de Trefhoek. In deze poule is er nog van alles mogelijk, al lijkt de champagne voor Tafeltennis Zwolle al wel vast gehaald te kunnen worden. 

Wedstrijdverslag De Veluwe 2 - Thibats 1 20 February 2017

Dit weekend kon er op vrijdagavond heerlijk relaxed genoten worden van een vrije avond, want de wedstrijd deze week stond op zaterdagavond gepland. In de trein werden herinneringen aan landeljke jeugdwedstijden opgehaald en werd er snel een gezone sportmaaltijd gescoord. De wedstijd vond plaats in Apeldoorn tegen de Veluwe 2. Naast ons speelde team 1, dat uitkomt in de eerste divisie. Er waren veel toeschouwers en serieuze scheidsrechters aanwezig, waardoor er een aangename sfeer was om te pingpongen. Namens de veluwe speelden kopman Wim, Johan en Bert mee. Voor Thibats het gebruikelijke trio in de gebruikelijke opstelling.

Derek begon voortvarend tegen Johan en wist de derde game eenvoudig te winnen (11-1). In de 4e game werkte hij 2 gamepoints nog weg maar moest toch de game aan johan laten (10-12). In de laatste game ging het gelijkop tot 9-9, waarna Johan alsnog de overwinning wegkaapte. Trung had het vervolgens lastig tegen Wim, die over een meer dan uistekende service bleek te beschikken. In de derde game kon Wim echter een 10-4 voorsprong niet verzilveren, waarna Trung de wedstijd in de 4e game besliste. Martijn begon tegen Bert en moest wennen aan het spel met beide kanten noppen. De eerste 2 games gingen verloren, waarna de derde betrekkelijk eenvoudig werd gewonnen. Hierna stokte het en kwam de Veluwe op een 2-1 voorsprong. Het dubbel wat normaal altijd spannend is was deze keer minder spannend. De set uitslagen op papier weergaven niet het echte spelbeeld, want de Thibatanen kwamen er geen moment aan te pas, een terechte 0-3 nederlaag tegen het sterke dubbel Johan/Wim. Na de dubbel had Derek nog steeds geen vat op de service van Wim, waardoor een 3-0 nederlaag en een 4-1 achterstand al snel realiteit werd. Martijn speelde verolgens tegen Johan wederom een spannende wedstrijd. Aan beide kanten werd er regelmatig snoeiharde forehands gescoord. De wedstrijd ging game om game tot diep in de 5e set. Het publiek dat was gekomen voor de eerste divisie ging zich er ook mee bemoeien, waardoor het niveau alleen maar beter werd. Martijn kwam met 11-10 als eerste op match point, maar verloor de volgende 3 punten alsnog. Helaas zijn er al verschillende wedstrijden dit seizoen op deze manier totaal onnodig verloren gegaan. Tussenstand 5-1 achter en serieus werk aan de winkel. Trung verloor de eerste game van een prima spelende Bert, maar stelde daarna orde op zaken door de volgende drie games winnend af te sluiten. Martijn had tegen Wim weinig kans op gamewinst en moest ook zijn laatste tegenstander van de dag feliciteren. Derek tegen Bert was een enome zaadpartij, waarbij er naarmate de wedstrijd vorderde alleen maar defensiever werd gespeeld. Voor het eerst dit seizoen viel voor Derek een vijfsetter de goede kant op door wederom bijna een 9-4 voorsprong kwijt te raken. Met 13-11 was hij hier de gelukkigste en zette Thibats op 3 punten. Het slotakkoord was voor Trung die een prima wedstrijd speelde tegen Johan. De rally's waren lang en de eerste 2 games gingen over en weer. Daarna was het Johan die wat meer fouten begon te maken en Trung die vaster was in de rally's. Uiteindelijke noteerde Trung wederom een 3tje achter zijn naam, waarmee de hoop op handhaving nog in leven is.

Na afloop werd er genoten van de laatste wedstrijden van de tafel naast ons en werden er de nodige versnaperingen genuttigd. Net als vaker dit seizoen had er net een puntje meer gescoord moeten worden om tevreden te kunnen zijn over de uitslag van de dag. 

De competitie gaat verder over 2 weken met een Thuiswedstrijd tegen Blauw Wit. Deze wedstrijd zal echt gewonnen moeten worden om de laatste plaats over te dragen aan een andere vereniging. 

Stand Promotieklasse, poule A:
Tafeltennis Zwolle: 4-30
De Veluwe: 4-23
Effekt 74: 4-21
Blauw Wit: 4-16
De trefhoek: 4-15
Thibats: 4-15

Wedstrijdverslag Thibats 1 - Tafeltennis Zwolle 3 13 February 2017

Vrijdag jongstleden stond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma, thuis tegen koploper en titelfavoriet tafeltennis zwolle. Thibats speelde in de gebruikelijke opstelling, Zwolle trad aan met beide Appels en Rene. Deze wedstrijd resulteerde in een duidelijke 8-2 nederlaag, waar er zeker een puntje meer in had gezeten. 

Derek verloor in 3 close games van Rene, waarna Trung met wat moeite in 4 games van Hilko won. Martijn was kansloos tegen Annewycke waarna het dubbel Trung/Derek tegen Appels/Appels een prima pot was. In 4 close games ging deze pot naar Zwolle. Trung won vervolgens eenvoudig van Rene en omdat hij eerder weg moest speelde hij direct daarna tegen Annewycke. Dit werd een zeer spannende en goede wedstrijd. Helaas voor Trung waren 1 matchpoint in de 4e en 3 in de 5e game niet aan hem besteed en wist Annewycke Trung te kloppen met 13-11 in de beslissende game. Hierna speelde Martijn en Hilko een zeer vreemde wedstrijd die over en weer ging. Uiteindelijk wist Hilko de 5e en beslissende game ruim te winnen. Derek had alleen in de eerste game kansen tegen Annewycke en verloor terecht. Martijn had in zijn laatste pot kansen tegen Rene, maar kwam niet verder dan eenmaal gamewinst. Derek speelde zijn laatste wedstrijd belabberd tegen Hilko, waardoor er een harde 2-8 nederlaag op het bord stond. Wederom werden alle spannende potten van de dag verloren. 

Wedstrijdverslag Blauw Wit 3 - Thibats 1 6 February 2017

De tweede uitwedstrijd van het seizoen is afgelopen weekend gespeeld in Almelo tegen Blauw Wit. Uiteindelijk resulteerde de wedstrijd in een 6-4 nederlaag, waar er echter ook kansen op een grotere nederlaag, gelijkspel of overwinning aanwezig waren. Derek begon tegen Eric en werkte in de 4e game 2 matchpoints weg. Hierna was het Eric die de 5e game toch wist te winnen en de thuisploeg op 1-0 zette. Trung had hierna alle moeite tegen Ton en kwam met 1-0 en 10-9 achter. Vanaf dit moment kantelde de wedstrijd en wist Trung met 3-1 toch te winnen. Martijn speelde tegen jeugdspeler en talent Devin een bijzonder spannende wedstrijd. Van de 5 games eindigde er 4 met 2 punten verschil boven. In de laatste game nam Martijn een 7-5 voorsprong, maar kwam Devin via 6 punten toch tot winst. Het dubbel werd gespeeld door Eric/Devin tegen Trung/Derek. Thibats wist een 2-0 achterstand ongedaan te maken waardoor er wederom een 5e game gespeeld moest worden. Ook de derde kans om een vijfsetter werd niet gewonnen, waardoor er wat geflatteerd een achterstand van 3-1 kon worden vermeld.

Zoals wel vaker gingen de wedstrijden na de dubbel (10 uur) een stuk sneller. Derek won in 3 games van Ton en Martijn verloor met 3-1 van Eric na het winnen van de eerste game. Devin kon goed meekomen met het niveau van Trung, maar toch wist Trung het nipt in 3 games te beslissen. Tussenstand 3-4. Martijn kwam niet tot gamewinst tegen Ton, waardoor het scoreverloop vergelijkbaar was met voorgaande week, een 3-5 achterstand. Waar dat vorige week nog gerepareerd kon worden ging dat nu helaas mis. Derek verslikte zich in Devin, die uistekend bleek te kunnen doorspinnen op kapballen. Sleutelmoment was de derde game, waarin een 9-8 achtersatnd werd omgebogen in een gamepoint maar waarna Devin de game fortuinlijk wist te winnen. In de laatste game speelde Devin uitstekend en won verdient in 4en. Trung leek de eer te redden door na een zwakke eerste game de volgende 2 games ruim te winnen, maar Eric vocht zich sterk terug. Ook hier moest een 5 setter aan te pas komen, waar Trung een ruimte voorsprong als sneeuw voor de zon zag verdwijnen. A la Derek tegen Mirko stokte het bij de 9 en werd het 10-9 voor Eric. Trung herkpakte zich echter en enigsinds fortuinlijk won hij met 11-13 de laatste game en daarmee de eerste 5 setter van de dag voor Thibats. Uitslag: 6-4 (games 21-20). 

Blauw Wit 3- Thibats 1: 6-4.
Trung 3, Derek 1, Martijn 0, Trung/Derek 0. 

Stand promotieklasse, poule A:
Tafeltennis Zwolle: 2-15
De veluwe: 2-10
Thibats: 2-9
Effekt: 2-9
De trefhoek: 2-9
Blauw Wit: 2-8

Komende vrijdag is de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen koploper en titelkandidaat Tafeltennis Zwolle. Afgelopen seizoen werd er tweemaal 4-6 van verloren, maar het team van zwolle heeft zich met Annewyke alleen maar versterkt. Interessant is het duel tussen Trung en Annewyke, de enige 2 nog ongeslagen spelers na twee competitie-ronden. 
 

Wedstrijdverslag Effekt '74 2 - Thibats 1 2 February 2017

Vorige week was het zover, de aftrap van de voorjaarscompetitie 2017. Net als de afgelopen 3 seizoenen speelt het eerste ook dit seizoen Promotieklasse, al was het afgelopen seizoen lastig om handhaving te realiseren. Dit seizoen is de poule op papier wederom zwakker geworden; tegenstanders dit jaar zijn Effekt, Blauw Wit, Tafeltennis Zwolle, de Trefhoek en de Veluwe. Eerste wedstrijd was een wedstrijd tegen het gepromoveerde Effekt 74 in Wierden. 

Dit zijn de enige teams met op papier een 3-mans team, dus geen gedoe over opstellingen of dergelijke. Effekt speelde met Mirko, Ashwin en Gabriel terwijl wij met het vertrouwde trio speelden. 

Derek begon tegen Mirko prima. Een 10-8 achterstand in de eerste game werd omgezet in winst waarna er er werd doorgestoten na een 2-0 voorsprong. Mirko vocht zich terug tot een 5setter, waarna het wedstrijdbeeld nogmaals kantelde en Derek een 5-0 en 9-4 voorsprong nam. Hierna maakte Mirko geen fouten meer en kwam op 9-10 op een matchpoint. Derek maakte 2 punten en kwam zelf op matchpoint. Toch was het Mirko die met 3 punten op een rij met 11-13 deze bijzonder aparte wedstrijd wist te winnen. Trung had vervolgens veel meer moeite met Ashwin dan van te voren werd verwacht. Er was hier ook zelfs een 5e set voor nodig. Trung maakte een 9-4 voorsprong wel af, waardoor de stand gelijk werd getrokken. De wedstrijd der derde mannen werd duidelijk beslist in het voordeel van Gabriel, die regelmatig met een snoeiharde forehand door kwam bij Martijn. Tussenstand 2-1. 

Het dubbel was een van de verbeterpunten vanuit afgelopen seizoen. Trung en Derek hadden het redelijk lastig tegen Mirko en Gabriel maar wisten met een mazzelbal toch de wedstrijd in de 4e game te beslissen. Derek speelde vervolgens dramatisch tegen Ashwin, en verloor al in de 4e game. Martijn had geen vat op het spel van Mirko en kwam in geen enkele game boven de 5. Inmiddels stond Thibats op een 4-2 achterstand en moest er serieus werk van gemaakt worden om een resultaat te behalen. 

Trung faalde niet, en speelde in een leuke en attractieve wedstrijd Gabriel in 3 games van tafel. Martijn had meer grip op het spel van Ashwin dan tegen Mirko, maar kon ook hier helaas niet tot gamewinst komen. De laatste 2 wedstrijden moesten dus gewonnen worden om een nederlaag te voorkomen. Derek speelde zijn laatste wedstrijd tegen Gabriel overtuigend en won met 3-0. Trung tegen Mirko was kwalitatief de beste wedstrijd van de avond. Trung nam een 2-0 voorsprong, maar Mirko kwam vooral door een sterke servicegame terug in de wedstrijd. De vierde game was met 1--5 weer duidelijk voor Trung waardoor er een zwaarbevochtend 5-5 gelijkspel op het formulier stond. Er had misschien een puntje meer ingezeten als alles goed gevallen was, maar over het algemeen was iedereen tevreden met de uitslag. In games heeft Effekt een klein voordeel behaald; 19-18. 

Uislag Effekt 74' 2 - Thibats 1: 5-5
Trung 3, Derek 1, Martijn 0, Trung/Derek 1. 

Overige wedstrijden: 
Tafeltennis zwolle - Blauw Wit: 8-2 
De veluwe - De trefhoek: 4-6

Stand Promotieklasse, Poule A: 
Tafeltennis Zwolle: 1-8
De trefhoek: 1-6
Effekt 74': 1-5
Thibats: 1-5
De veluwe: 1-4
Blauw Wit: 1-2

Wedstrijdverslag Thibats 1 - smash 2000 4 December 2016

Dit weekend stond de belangrijkste wedstrijd van het seizoen voor de deur voor thibats 1. In een thuiswedstrijd tegen Smash 2000 moesten beide teams onderling uitmaken wie in de promotieklasse zou blijven en wie zou degraderen. Op voorhand was bekend dat bij iedere overwinning of 5-5 Thibats 4e zou eindigen en bij iedere winstuitslag voor Smash wij zouden degraderen. De uitwedstrijd had in een gelijkspel geresulteerd. 

Derek begon traditiegetrouw tegen Dennis en zoals wel vaker werd dit een spannende pot met een beslissende 5e game. Voor het eerst viel deze de kant van Thibats op, waarmee een onverwachtse voorsprong werd genomen. Martijn begon tegen Mark ook uitstekend en nam ook een 2-0 voorsprong. Helaas hield het hierna op en werd de partij met 2-3 verloren. Trung speelde hierna tegen invaller Dennis, die goed mee kwam met het niveau van de sterkste speler van de competitie. Trung bleef de eerste 2 games nipt aan de goede kant van de score, ondanks goede servicedruk van Dennis. Hierna werd de partij uitgespeeld, tussenstand 2-1. In een eneverende dubbelpartij waarbij bijna alle games boven de 10-10 eindigden werd er nipt gewonnen. Toen Martijn daarna tegen Dennis vriend en vijand verbaasde door met 3-0 te winnen was handhaving bijna binnen. Derek en invaller Dennis verdeelden de games om en om maar Derek wist de vijfde game wederom te winnen en Thibats op 5-1 te zetten. De resterende wedstrijden waren nog voor de statistieken, Trung won met 3-1 van Mark, Martijn verloor 0-3 van invaller Dennis, Trung won 3-1 van Dennis en Derek met 3-1 van Mark. Eindstand een prima 8-2 overwinning in een wedstrijd waar het er echt om ging. Handhaving was vooral te danken aan Trung, die met 28 winstpartijen en 2 verliespartijen een uitstekend seizoen heeft gehad. Martijn en Derek speelden een iets lager percentage dan de afgelopen seizoenen. Voor volgend seizoen valt er vooral winst te behalen in de dubbels, waar dit seizoen  maar 2 punten werden gescoord en het heel vaak net niet was. 

Eindstand:

1. Emmeloord

2. Tafeltennis Zwolle 

3. Vitesse 35

4. Thibats 

5. Smash 2000

6. DTS

 

Wedstrijdverslag Thibats 1 - DTS 2 13 November 2016

Eergisteren stond de degradatiekraker thuis tegen DTS op het programma. Voor aanvang stond Thibats 1 punt voor en de eerste ontmoeting was een gelijkspel geworden. ditmaal deed Stefan niet mee aan de zijde van DTS, maar speelden Franck, Patrick en Frederick. 

Derek begon tegen Franck aanvallend en nam een ruime voorsprong in de eerste game. Hij verzuimde dit af te maken en gaf ook de tweede game in recordtempo weg. Daarna herpakte hij zich en won de laatste 3 games ruim. Martijn begon uitstekend met een 2-0 voorsprong tegen Patrick. Helaas voor Thibats gebeurde het omgekeerde van de eerste wedstrijd en verloor Martijn alsnog in vijven. Trung had het bij vlagen lastig tegen Frederick maar won qel. Het dubbel was deze week uitermate slecht, waaroor DTS terug kwam tot 2-2. Martijn speelde vervolgens uitstekend tegen Franck en liet een aantal kanonskogels met zijn  ik forehand zien. Ook in zijn  ik tweede wedstrijd was een 2-1 voorsprong niet aan hem besteed en verloor hij weer de laatste game. 

Derek tegen Frederick bleek achteraf de sleutelpartij van de wedstrijd. Zonder uitstekend te spelen kwam Derek nog wel 2-0 voor, maar Frederick kwam zoals wel vaker vandaag terug in de wedstrijd. Na een time out in de 5e game herpakte Derek zich enigsinds. Op 9-10 was er na een lange rally een onhoudbare mazzelbal, waarna met 12-10 de pot toch nog werd binnengesleept. Trung moest in de hoogste versnelling spelen tegen Patrick, die aan tafel liet zien het blokken prima te beheersen. Na 1-1 ging het tot halverwege de derde game zeer gelijk op. Een aantal wereldballen zorgden voor een 4-3 voorsprong. 

In de laatste 3 wedstrijden werd er gestreden voor de overwinning. Martijn trok de lijn  van eerder vandaag door en kwam op een 2-0 voorsprong. Ditmaal wist hij het wel af te maken, en bracht Thibats op 5. Trung had de nodige probpemen met het matetiaal van Franck, maar bleef aan het einde van de derde en vierde game aan de goede kant van de score. In de laatste wedstrijd hield Derek voldoende servicedruk om het Patrick heel lastig te maken met als gevolg een 3-0 en uiteindelijke 7-3 overwinning. 

Door de eerste overwinning van het seizoen heeft het team een gat van 5 punten geslagen met DTS. Doordat koploper Emmeloord maar met 2 man aantrad tegen de overige concurrent smash blijft het echter nog spannend in de poule. 

Thibats 1- DTS 2: 7-3

Trung 3, Derek 3, Martijn 1, Trung/Derek 0. 

 

 

 

 

 

Wedstrijdverslagen afgelopen twee weken team 1 7 November 2016

Zoals de vaste lezer wellicht al was opgevallen, missen er nog twee wedstrijdverslagen van team 1. In de afgelopen tijd zijn er twee wedstrijden gespeeld, namelijk thuis tegen Vitesse, en uit tegen Zwolle. En nee dames en heren, Thibats is niet opeens gaan voetballen maar gewoon blijven tafeltennissen ;). 

In de eerste ronde werden beide wedstrijden verloren met 6-4. Alle overige wedstrijden werden tot nu toe gelijk gespeeld dus het leek ons tijd voor de eerste overwinning van het seizoen. Deze kwam er echter niet. Tegen Vitesse kon alleen Trung 3 overwinningen noteren. Derek en Martijn bleven met lege handen achter. Het dubbel werd voor de 5e keer in 6 wedstrijden in de 5e game verloren en ook de andere 5setter ging met 13-11 verloren. Eindstand: Thibats 1 - Vitesse 1: 3-7. Trung 3, Derek 0, Martijn 0, Derek/Trung 0. 

Uit tegen Zwolle kwam Thibats nog redelijk uit de startblokken. Derek wist voor de verandering een keer een beslissende game te winnen, maar Trung verloor verassend dik van Martijn en onze eigen Martijn gaf een 2-0 voorsprong (eerste game 11-0) nog weg. Het dubbel werd met 11-9 in de 5e voor het eerst dit seizoen gewonnen. Door alle lange wedstrijden waren we al 2 uur verder en waren er pas 4 potten gespeeld. Derek verzilverde zijn kansen te weinig tegen een sterk spelende Martijn en verloor met 3-1. In de laatste 5 potten was de spanning compleet verdwenen. Trung won nog tweemaal eenvoudig, terwijl Martijn nog tweemaal verloor en Derek ook nog eenmaal verloor. Eindstand: Zwolle 3 - Thibats 1: 6-4. Trung 2, Derek 1, Martijn 0, Trung/Derek 1. 

Na 7 wedstrijden is Thibats in een heuze degradatiestrijd terecht gekomen. Niet gek ook, gezien dat er van de 7 wedstrijden nog maar 0 overwinningen en 3 gelijke spelen zijn behaald. Net als bij voetbal geldt dat degradatiewedstrijden vaak niet mooi, maar wel spannend zijn. Komt daarom allen supporten bij de laatste twee thuiswedstrijden tegen concurrenten DTS en Smash 2000 op vrijdag 11-11 en 02-12. 

Stand Promotieklasse, poule A: 
Emmeloord 1: 7-51
Tafeltennis Zwolle 3: 7-37
Vitesse 1: 7-36
Thibats 1: 7-30
DTS 2: 7-29
Smash 2000 1: 7-27

Persoonlijke resultaten:
Trung 90%
Derek 38%
Martijn 10%
Dubbels 14% 

Smash 2000 1 - Thibats 1 24 October 2016

Vrijdag stond de traditionele fietstocht naar Losser op het programma. Vooraf werd er voldoende shoarma gegeten om de dinner dip achter de tafel te optimaliseren. Voor team 1 speelden de gebruikelijke 3, bij de tegenstanders deden Dennis, Mark en invaller Geoffrey mee. Ondanks dat er geen andere wedstrijden op het programma stonden, waren er een aantal supporters aanwezig. 

Derek trapte de wedstrijd af met een partij tegen Dennis. De eerste 4 games werden eerlijk verdeelt maar in de laatste game was Dennis met 11-2 duidelijk te sterk. Trung hield tegen Geoffrey een goede servicedruk, waardoor hij de partij met 3-1 wist te winnen. Martijn vervolgens tegen Mark, die hij de vorige keer nog ruim versloeg. Deze keer werden de eerste 2 games nipt verloren waardoor de partij naar smash ging. Het dubbel loopt dit seizoen voor geen meter, met een 0% score en 4 keer 2-3 was er nog geen overwinning behaald. Ook dit keer was de start prima, maar een 1-0 en 6-1 voorsprong kon niet verzilverd worden. Tussenstand 3-1 voor Smash. 

Hierna had Derek het aan het begin lastig tegen Geoffrey. Verder dan verlies in de eerste game liet hij het niet komen, al waren de eerste 4 matchpoints niet aan hem besteed, en won hij de partij met een netbal. Martijn bood prima weerstand tegen Dennis, maar een zeer zwakke 3e game kostte hem uiteindelijk de partij. Met 13-11 werd de vierde game en daarmee de wedstrijd verloren. Trung tegen Mark leek na een 1-1 begin de kant van Mark op te gaan. Trung herpakte zich echter in de derde game van een grote achterstand en wist ook de 4e te winnen.

Geoffrey kwam geen moment in de problemen tegen Martijn en won met 3-0 zijn eerste wedstrijd van de avond. Tussenstand 5-3. In de laatste 2 potten moest er in ieder geval een gelijkspel uitgesleept worden om mee te blijven doen om de bovenste 4 plekken. Derek had het aanzienlijk lastiger tegen Mark dan in eerdere wedstrijden en kwam met 2-1 achter. Het kantelpunt in de wedstrijd was een time out op 0-4 achter in de 4e game. Hierna werden de 4e en 5e alsnog gewonnen. Trung liet tegen Dennis in de laatste wedstrijd van de avond nogmaals zien een van de beste spelers uit de competitie te zijn. Met af en toe schitterende rally's wist hij de wedstrid met 3-1 te winnen en daarmee het derde gelijkspel op een rij veilig te stellen. 

Smash 2000 1 - Thibats 1: 5-5 
Trung 3, Derek 2, Martijn 0, Trung/Derek 0. 

Stand Promotieklasse, poule A: 
Emmeloord 1:           5-36
Tafeltennis Zwolle 3: 5-28
Vitesse '35 1:           5-25
Thibats 1:                5-23
DTS 2:                    5-23
Smash 2000 1:        5-15

Thibats 1 - Emmeloord 1 10 October 2016

Vrijdag jongstleden speelde team 1 alweer de 4e wedstrijd van de Najaarscompetitie, ditmaal thuis tegen nummer 1 en kampioenskandidaat Emmeloord. Aan de zijde van Thibats de gebruikelijke opstelling, aan de kant van Emmeloord speelden Johan, Hans en Steven. Emmeloord heeft met Johan de coach van paralympische kampioene Kelly van Zon in de gelederen. Stefan was tot zijn ontzetting zijn eigen bat vergeten, waardoor er nog wat tenergy op een reserveplank geplakt moest worden voordat ook hij kon spelen. 

Derek begon de wedstrijd met een knappe 3-1 overwinning op Johan. Martijn verloor in 3 games van de sterk spelende Hans. Trung had geen problemen met Steven en won zelf een game met 11-0. Trung en Derek gingen op zoek naar hun eerste dubbeloverwinning tegenover Johan en Hans. In een dubbel van hoog niveau namen zij een 2-1 voorsprong. Daarna speelde Johan en Hans een paar klassen beter en wonnen terecht de 5e game met 7-11. Tussenstand 2-2. 

Na de dubbel begon Martijn tegen Johan, maar deze pot ging zonder gamewinst verloren. Steven zei voor zijn wedstrijd tegen Derek al dat hij de volgende keer revanche zou nemen. Zonder zijn gebruikelijke noppen kon hij tegen Derek ook geen druk zetten, waarmee Thibats weer op gelijke hoogte kwam. Daarna was het de beurt aan Trung, die in een spannde partij 3 keer aan het kortste eind trok tegen Hans. Hiermee was de eerste verliespartij van Trung dit seizoen een feit. Martijn trok de stand gelijk door in 3 hele nipte games van Steven te winnen. 

De laatste twee partijen van de dag waren misschien wel de mooiste Als eerste Trung tegen Johan. De wedstrijd ging over en weer en vanaf 1-1 en 10-10 werd het enorm spannende. Trung won de derde game met liefst 18-16 en trok dit vervolgens door met 12-10 in de 4e game. Hiermee kwam Thibats op een 5-4 voorsprong en een kans dus voor Derek om in de laatste wedstrijd de eerste overwinning op papier te zetten. De wedstrijd tegen Hans verliep hetzelfde als de vorige partij: na een 1-1 tussenstand waren de derde en 4e game zeer close. Helaas werden deze met 11-13 en 13-15 verloren, waardoor er weer geen overwinning op het scoreformulier genoteerd stond. 

Thibats 1 - Emmeloord 1: 5-5
Derek 2, Trung 2, Martijn 1, Trung/Derek 0. 

Stand promotieklasse, poule A:
Emmeloord: 4-28
Vitesse 35: 4-23
Tafeltennis Zwolle: 4-21
DTS: 4-20
Thibats: 4-18
Smash 2000: 4-10 

Over twee weken staat de volgende wedstrijd op het programma, uit tegen smash. Hier zal toch echt de eerste overwinning van het seizoen behaald moeten worden om mee te blijven doen om de veilige plekken 2, 3 en 4 in de poule. 
 

DTS 2 - Thibats 1 5 October 2016

Afgelopen vrijdag speelde team 1 alweer de tweede uitwedstrijd van het seizoen, uit bij het bekende en vertrouwde DTS. DTS was net als de week daarvoor genoodzaakt met een invaller te spelen in de persoon van Stefan, verder speelden Frederick en Patrick. Voor Thibats geen gekkigheid, gewoon met de vaste 3 spelers proberen de eerste overwinning binnen te slepen. 

Derek opende de wedstrijd tegen Patrick met een degelijke 3-1 overwinning. Trung liet Frederick daarna dicht bij blijven, maar hoefde geen game af te staan. Martijn verloor daarna vrij ruim van Stefan, de invaller die meer indruk maakte dan zijn teamgenoten. Dit keer wederom een ruime 2-0 voorsprong in de dubbel die via 3 close games werd verloren door Trung en Derek, waardoor de stand 2-2 werd in plaats van de gewenste 1-3. Derek had het daarna alleen lastig in de derde game tegen Frederick, waar hij zich van een 8-2 achterstand nog naar gamewinst sloeg. Martijn tegen Patrick was een wedstrijd die alle kanten op kon vallen, helaas ontbrak het Martijn aan scherpte in de beslissende 5e game. Tussenstand 3-3. 

Omdat Stefan ook nog op zijn eigen tafel speelde werd het schema wat overhoop gegooit. Trung had het lastig met een goed spelende Patrick, maar won uiteindelijk in 4 games. Derek kwam met 11-9 in de 5e game net tekort tegen Stefan, waardoor de stand weer gelijk werd. Frederick sloeg vervolgens DTS op een 5-4 voorsprong tegen Martijn door de wedstrijd in de 4e game te winnen, waar Martijn kansen had om een 2-0 voorpsrong te pakken. In de laatste wedstrijd van de dag mochten Trung en Stefan uitvechten wie ongeslagen zou blijven. In een wedstrijd van hoog niveau won Trung met 3-1. Hiermee kwam de einduitslag op 5-5, wat iets onder de verwachting was. Opnieuw was de score in de 5 setters 0%, wat toch echt zal moeten verbeteren wil het degradatiespook uit zicht raken. 

DTS 2 - Thibats 1: 5-5
Trung 3, Derek 2, Martijn 0, Trung/Derek 0. 

Stand competitie:
Emmeloord 3-23
DTS: 3-17
Tafeltennis Zwolle: 3-16
Vitesse 35 3-16
Thibats 1: 3-13
Smash 2000: 3-5

Volgende week thuis tegen koploper Emmeloord. Ook hier zal het verschrikkelijk lastig worden om de eerste overwinning te behalen maar we doen ons best. 

Thibats 2 - DTS 4 2 October 2016

Een jaar geleden, Voorjaarcompetitie 2015, moesten wij tegen DTS 5 in de derde klasse. De standen tussen deze twee teams waren 5-5 gelijk en een 10-0 verlies geworden. DTS was in die poul met 80 punten de overduidelijke winnaar, terwijl wij met een kleine 52 punten op de tweede plaats bleven.
Dit seizoen komen we elkaar weer tegen. Bekende gezichten. De vraag: hoe groot dit keer ons team was? Altijd maar afwachten bij studenten verenigingen wie er nu aan bod konden komen.

Als toeschouwer schrijf ik dit stuk, niet wetend wat door de spelers zijn hoofden door gingen. Ik kwam al laat binnen vanwege een achterband die na twee maal plakken en een vervangende ventiel mij de wind van voren liet ruiken. (Ik blijf lekker leeg) En vanwege de ketting die als een slappe zak elk mogelijkheid ruikt om stiekem van de tandwielen af te vallen. Mijn fiets is een ouwe duivel.

Met een geleende fiets wist ik mijn team te bereiken en het zag er niet goed uit. Niels had zijn eerste wedstrijd al met 0-3 verloren tegen Mark en Menno stond al 0-1 achter tegen Peter. Langzaam wist Menno zijn spel op te pakken. Spanning was aan de kant te voelen. De spins gingen er steeds beter op en Menno wist met 3-2 de game binnen te slepen. Christina's beurt om tegen een goeie verdediger joop te spelen. Iets wat je tegen Joop moet zijn is vast en je moet een goeie spin hebben. Iets wat Christina met een blessure aan haar rug niet kon opbrengen. Een pijnlijke uitdrukking op haar gezicht sprak al boekdelen voor mij. Niet genoeg door haar knieën kunnen zakken en het gebrek aan beweging kwam haar duur te staan. Joop bleef de bal op tafel houden en sloeg ze keihard af met zijn voorhand. Christina verloor met 1-3.

De dubbel voelde als het einde van de regenboog. Het zag er allemaal mooi uit maar aan het einde van de regenboog stond een kleine kabouter die ons keihard uit kwam lachen. Geen goudstuk te bekennen. Elke game kwamen Niels en Menno goed voor (9-4), maar ze wisten de game niet naar hun hand te zetten. Ze verloren met 3-0.

1-3 achter. Ik zei al tegen hun. Als jullie met 5-5 gelijk spelen, ben ik al blij. Als jullie verliezen met 4-6 krijgen jullie een klein lachje van mij. Menno begon steeds vaster en beter te spelen en won tegen Mark met 3-0. Niels mocht tegen Joop. De eerste game was spannend 16-14 voor Niels, maar daarna wist Niels met wat kortere games met 3-1 van Joop te winnen. Zijn spin zat er goed op. Christina won tegen Peter met 3-0 en zei dat ze haar rug al iets minder voelde. 'Dat is goed om te horen, hup nu je trui weer aan, warmhouden die rug,' zei ik.
'Yes MOM!'

Als jullie met 5-5 gelijk spelen, ben ik al blij. Als jullie verliezen met 4-6 krijgen jullie een klein lachje van mij.

De spanning was weer te ruiken tussen Menno en Joop. De 21 werd dit keer weer niet gehaald. Met een 3-2 wist Menno de overwinning te behalen. Christina dacht een vijf gamer dat kan ik ook....Ze stond 2-0 voor en met een pak van mijn hart wist ze toch de game te winnen met 3-2. Niels laatste partij was tegen Peter. Peter zijn aanval zat er vanavond niet goed op en Niels kon de laatste winst halen met 3-1.

Als jullie met 5-5 gelijk spelen, ben ik al blij. Als jullie verliezen met 4-6 krijgen jullie een klein lachje van mij.

Einduitslag is 7-3. Mijn glimlach was duidelijk te zien. Menno the man of the game met drie winst. Christina 2 en Niels ook 2. Helaas kon Karen van de tegenstanders er niet bij zijn vanwege een operatie en is het hele seizoen uitgeschakeld. Heel veel beterschap en hopelijk heb je de groetjes van Peter en de rest ontvangen in de foto op de ttapp.

2de Klasse Poul H
Effekt '74 3    3    27

Thibats 2     3    19
DTS 4           3   13
Brookshoes 1  3   11
Vitesse '35 2  3   11
GTTV 1        3    9

Thibats 2 - GTTV 1 26 September 2016

Net gepromoveerd naar de tweede klasse is ons taak om erin te blijven. Dat betekent in de poul van zes niet zesde of vijfde te worden. Theoretisch gezien zitten we in een zware poul en dan begint Annelies te rekenen. Wie zijn onze concurenten op degredatie? Wie moeten en kunnen we onder ons laten?
We klaagde niet toen we erachter kwamen dat Hans Teering nog op vakantie was tijdens onze eerste wedstrijd tegen Brookshoes. Doordat de sterkste man afwezig was hebben we een mooie 5-5 kunnen neerzetten. (Niels 2, Annelies 2 en Danny 1)

Maar de tweede wedstrijd werd het al meteen spannend. Theoretisch zijn er drie teams die we onder ons kunnen laten. Het is lastig, maar het is mogelijk. Hierbij gaat het om de teams GTTV, DTS en Vitesse. De tweede wedstrijd moesten wij tegen één van die teams, namelijk GTTV. Via de algemene steen-papier-schaar techniek hebben we onze team kunnen samenstellen voor die avond. En we waren er klaar voor...naja...klaar voor....Annelies dacht dat ze laat was, maar haar hele team was laat....whoops. Daarbij was er dus niet veel tijd om in te spelen en het was een zware start. Annelies kwam als snel 0-2 achter te staan, maar wist gelukkig het spel naar haar hand te zetten en won alsnog met 3-2. Christina en Paul, gingen aardig gelijk op, maar Christina wist met wat pijn in haar rug met 3-2 te winnen. Twee vijf gamers...

Wordt een lange avond.

Menno mocht tegen Andre en het was overduidelijk dat hij tegen de vervelendste speler mocht beginnen. Terwijl Peter en Paul een aanvallende spel hadden, wist Andre de term backspin op de bal te plakken.
Menno verloor met 1-3. Menno zag Andre staan om te dubbelen en gaf de dubbel door aan de dames. Niet voor niks, ook Annelies en Christina ondervonden de term backspin en hadden twee games nodig om het onder controle te krijgen. Met wat geluk en hopelijk ook wat skills wisten de dames de dubbel alsnog te winnen met 3-2.

Wordt een lange avond.

Christina wist met een 3-0 van Peter te winnen, maar Annelies verloor met 1-3 van Andre met de term Backspin. Menno kon ook zijn eerste potje winnen met 3-1 van Paul. Christina wist te winnen van Andre met de term Backspin. Menno verloor een spannende pot tegen Peter met 2-3.

Wordt...Is een lange avond!

Annelies keek op de klok. 23.50. "Hopelijk worden ze niet de zaal uit gestuurd," dacht ze. Maar zulke gedachtes helpen natuurlijk niet. De concentratie was ver te zoeken en rond 0.05 uur had ze de laatste wedstrijd gewonnen met 3-1. De tafels werden snel opgeruimd en de blik van de gastheer van SK gaf al duidelijk aan...ERUIT!

Einduitslag 7-3
Christina 3, Annelies 2, Menno 1 en de dubbel.

2de Klasse Poul H
Effekt '74 3    2    17

Thibats 2        12
DTS 4           2   10
GTTV 1        2     9

Vitesse '35 2  2    6
Brookshoes 1  2    6