Berichten

Bericht toevoegen
Wedstrijdverslag Thibats 1 - De Trefhoek 1 24 April 2017

Vrijdag stond de laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie op het programma, thuis tegen de Trefhoek. Sinds de invoering van het systeem met 6 teams in plaats van 8 is in ieder geval de spanning in de laatste weken van de compeititie weer terug. Ook dit seizoen stond er op de laatste speeldag een wedstrijd tegen directe concurrent op het programma met als inzet 1 team dat zou handhaven en het andere team dat zou degraderen. 

Voor Thibats geen verassingen in de opstelling, bij onze tegenstanders wel. Er bleek dat zowel Savas als Daniel (1ste en 3e) man niet mee zouden doen, waardoor het zeer haalbaar werd om de benodigde 4 punten binnen te slaan. 

Trung begon de partij tegen Henk met een 4-10 achterstand maarwist de zenuwslopende game met 17-15 te winnen. Hierna was het verzet van Henk gebroken en liep Trung eenvoudig uit naar 3-0 en het eerste punt. Martijn begon tegen Menno in een gelijkopgaande wedstrijd, Martijn kwam met 0-1 en 1-2 achter en moest in de 4e game 1 matchpoint overleven. Dit lukt en hij dwong alsnog een beslissende game af. Hierin liep Menno snel weg en wist zo de stand gelijk te trekken. Derek begon tegen Harry en kon 4 gamepoints in de eerste game niet benutten. Hierna werden de volgende twee games beiden verloren. Het dubbel Trung/Derek leek op weg naar een snelle overwinning. Maar op 2-0 en 7-4 voorsprong stokte de machine. De derde game werd volledig weggegeven door 7 punten op rij voor de Trefhoek, waar Harry en Menno ook de 4e en 5e game wisten te winnen. Tussenstand 1-3 in het voordeel van de Trefhoek en nog 6 wedstrijden te spelen. 

Martijn tegen Henk zou de sleutelpartij van de dag betekenen. Net als in zijn eerste wedstrijd kwam Martijn met 0-1 en 1-2 achter. De vierde game ging ongelooflijk snel met 11-1 gewonnen waardoor er wederom een 5e game aan te pas moest komen. Martijn had telkens een kleine voorsprong en kwam als eerste op matchpoints. Pas bij zijn 4e was het raak en met 14-12 kwam het belangrijke 2e punt voor Thibats op het scoreboard. Hierna begon heel Thibats wat beter te spelen en was het geloof in een stunt bij de Trefhoek wat aan het afnemen. Trung wist in een prima partij met 3-1 te winnen van Harry waarna Derek via driemaal 11-9 tegen Menno de handhaving wist te realiseren. Omdat het al redelijk laat begon te worden werden de laatste wedstrijden op 2 tafels gespeeld. Hierin verasste Martijn door Harry met 3-1 te verslaan, won Derek met 3-0 van Henk en Trung met 3-1 van Menno waardoor er uiteindelijk een 7-3 overwinning genoteerd kon worden. 

Thibats 1 - De Trefhoek 1: 7-3
Trung 3, Derek 2, Martijn 2, Trung/Derek 0. 

Stand promotieklasse, poule A:
Tafeltennis Zwolle: 10-72
De Veluwe: 10-55
Thibats: 10-47
Effekt 74: 10-46
Blauw Wit: 10-40
De Trefhoek: 10-40

Percentages:
Trung: 24/29 = 81%
Derek: 13/30 = 43%
Martijn: 6/29 = 21% 

Wedstrijdverslag Thibats 1 - De veluwe 2 10 April 2017

Vrijdag stond dan eindelijk weer eens een thuiswedstrijd op het programma, pas de derde van het seizoen in 9 wedstrijden. Tegenstander voor team 1 was de Veluwe uit Apeldoorn, waar het de volgende keer meer dan gezellig was. Voor de Thibatanen speelden de usual suspects, de Veluwe trad aan met Wim, Rikus en Bert. De vorige ontmoeting was uitgelopen op een 4-6 nederlaag, waar een puntje meer misschien wel verdient was. 

Trung begon tegen Bert, die aan beide kanten met noppen speelt. In de eerste game moest Trung meteen aan de bak om gamepoints weg te werken, maar hij kwam toch op voorsprong. De volgende games gingen over en weer tot trung met 9-7 voor kwam in de vierde game. Hierna ging het echter mis, want een 11-13 nederlaag was de opmaat voor de comeback van Bert. In de 5e game kwam Trung kansloos achter (0-5) en hij wist dit niet meer te repareren (6-11) waardoor de eerste partij zeer onverwachts verloren ging. Martijn begon tegen kopman Wim en kwam een stuk beter mee dan de vorige keer. Martijn wist zelfs de tweede game te winnen, maar helaas bleef het hierbij. Ook derek Begon moeizaam tegen Rikus. Kansen in de eerste game werden niet afgemaakt, maar daarna kwam hij toch met 2-1 voor. De 4e was toch weer voor Rikus, zodat er weer een 5e game gespeeld moest worden. Deze ging met 11-5 naar Derek en zo kwam Thibats op het scorebord. Tussenstand 1-2. 

Het dubbel Trung/Derek boekt wisseldende resultaten dit seizoen. De kansloze nederlaag in de uitwedstrijd tegen Wim en Johan stond nog vers in het geheugen. Ook deze keer was het Wim die fantastisch tafeltennis liet zien en samen met Bert eenvoudig in 3 games wist te winnen. Martijn had tegen Bert moete met het aanvallende noppenspel en kwam niet tot het benutten van zijn eigen kansen. Met gemiddeld 7 punten per game kon hij er geen setwinst uitslepen, waardoor er een zorgelijke 1-4 achterstand het resultaat was halverwege. 

Trung liet tegen Rikus zien dat hij niet lekker in zijn spel zat. Er kwamen nouwelijks forehands of scorende ballen van zijn bat. Illustratief was de 2e game die kansloos werd verloren. Pas bij een 1-2 achterstand begon het wat beter te lopen. Trung dwong een beslissende game af, waarin telkens een voorsprong werd genomen en die hield hij keurig vast. Vervolgens aan Derek om het Wim lastig te maken. In de eerste ontmoeting had Derek totaal geen grip op de service van Wim, maar deze was nu een stuk beter onder controle. Alle games waren spannend en mooie kapballen werden afgewisseld met snoeiharde forehands van Wim. De wedstrijd verdiende en kreeg een 5e game, waarin Derek telkens een nipte voorsprong hield. Deze prima werdstrijd werd bekroond met een 11-8 overwinning. Het leek er op dat Thibats de draad leek op te pikken, want Martijn denderde in zijn laatste wedstrijd door tegen Rikus. De eerste 2 games waren voldoende goede punten te noteren en in de 3e game had Martijn vrouwe fortuna aan zijn zeide. Desalniettemin een prime 3-0 overwinning en weer een gelijke stand: 4-4. 

In de laatste twee wedstrijden was de spanning niet minder. Derek had tegen Bert het geluk om de eerste 2 games boven de 10 te winnen. De derde ging nog verloren maar met 11-6 won Derek ook zijn laatste partij van de dag. Trung tegen Wim was wederom van hoogstaand niveau. Een niveau dat de promotieklasse flink overstijgd. Trung kreeg in de eerste 2 games geen grip op de rallies, en kwam met 2-0 achter. De derde game kwam zijn backhand meer in stelling en werd er met 11-2 gewonnen. Wim bleef goed doorspelen en knalde de Veluwe naar het 5e en laatste punt. 

Al met al een knappe teamprestatie door van 1-4 achter nog naar een gelijkspel te spelen. Thibats heeft goede zaken gedaan doordat concurrent de trefhoek met 4-6 verloor bij Blauw Wit. Deze ronde is Tafeltennis Zwolle zoals verwacht kampioen geworden. Van harte gefeliciteerd! Daarachter wordt de Veluwe ruim 2e en de overige 4 ploegen hebben allemaal nog kans om te degraderen. Deze vier ploegen spelen allemaal op vrijdagavond 21 april tegen elkaar. Slechts 2 van de 4 kunnen in de promotieklasse blijven. 

Thibats 1 - De Veluwe 2: 5-5
Derek 3, Trung 1, Martijn 1, Trung/Derek: 0 

Stand promotieklasse, poule A
Tafeltennis Zwolle: 9-65
De veluwe: 9-52
Effekt 74: 9-42
Thibats: 9-40
De Trefhoek: 9-37
Blauw Wit: 9-34

Progamma speelronde 10:
Thibats - De Trefhoek
Blauw Wit - Effekt
De Veluwe - Tafeltennis Zwolle

Thibats heeft het de laatste wedstrijd in eigen hand. Er moeten minimaal 4 punten worden behaald tegen de trefhoek om handhaving te bereiken. Bij 3 of minder punten is degradatie onvermijdelijk. 

Wedstrijdverslag Zwolle 2 - Thibats 1 3 April 2017

Vrijdag speelde team 1 alweer haar 6e en laatste uitwedstrijd van dit seizoen, ditmaal tegen koploper tafeltennis zwolle. Voor thibats speelde de gebruikelijke 3, voor Zwolle speelden Annewyce, Martijn en Rene. 

Trung begon tegen Rene nog wat stroefjes, maar wist de 3e game en wedstrijd overtuigend binnen te slepen. Bij Derek tegen Martijn waren alleen de eerste 2 games spannend, daarna won Martijn in 4en. Martijn kwam goed mee tegen Annewycke, maar toch tekort om een game te winnen. Het dubbel Trung/Derek verliep deze week heel matig tegen een goed spelende Annewyke enTrung wist vervolgens revanche te nemen tegen Martijn door met 3-1 zege te vieren. Vervolgens was het Martijn die voor de eerste stunt van de dag zorgde door met 3-2 van Rene te winnnen. Derek was vervolgens kansloos tegen Annewyke, tussenstand 4-3 voor Zwolle. Martijn moest zijn naamgenoot na 3 games feliciteren, waarna Trung zich revancheerde voor zijn eerdere nederlaag tegen Annewykce. De eerste game was zijn tegenstander nog niet bij de les, daarna werd het erg close. Gezegd moet worden dat het Trung ook behoorlijk mee zat in vooral de 2e en 3e game. Op het 4e matchpoint werd toegeslagen. Derek kwam tegen Rene snel op een 2-0 achterstand, maar won overtuigend de 3e en 4e game. In de 5e stond hij tot de 9 telkens op voorsprong, helaas ging deze pot met 9-11 alsnog verloren. Einduitslag een 6-4 nederlaag wat een prima resultaat is tegen de aanstaand kampioen. Helaas won concurrent de Trefhoek met een onwaarschijnlijke 9-1 tegen Effekt, waardoor de poule helemaal op zijn kop staat. 

Zwolle 6 - Thibats 4
Trung 3, Martijn 1, Derek 0, Trung/Derek 0. 

Stand promotieklasse, poule A:
Tafeltennis Zwolle: 8-57
De veluwe: 8-47
Effekt 74: 8-40
Thibats: 8-35
De Trefhoek: 8-33
Blauw WIt: 8-28

De competitie zal in de laaste ronde pas beslist worden en zal vooral worden bepaald door de opstelling waarin de Trefhoek de laatste twee wedstrijden speelt. Er is dit seizoen een reeele kans op degradatie voor het eerste van Thibats. Positief is wel dat de laatste 2 wedstrijden thuis zijn, eerst aanstaande vrijdag tegen de Veluwe en twee weken later de finale tegen de Trefhoek. Alle punten zijn meer dan welkom! 

Wedstrijdverslag Thibats 1 - Effekt 74' 2 30 March 2017

Afgelopen weekend stond de wedstrijd tussen nummers 3 en 4 uit de poule, Effekt en Thibats op het programma. Omdat de eigen zaal niet beschikbaar was op vrijdagavond werd er op zaterdag (thuis) gespeeld bij Effekt. Voor Thibats speelden de gebruikelijke 3, bij Effekt zou Lars invallen (en hoe!). 

In de eerste wedstrijd had Derek tegen Lars alleen kans op gamewinst in de 2e game. De eerste en derde gingen kansloos verloren. Martijn had geen antwoord op het spel van Mirko en verloor ook. Trung was wederom de reddende engel door Ashwin in 3 games terug te wijzen, waarbij de eerste 2 zeer close waren. Het dubbel Trung/Derek draait dit seizoen redelijk en lieten dit tegen het sterke dubbel Mirko/Ashwin dan ook zien. De eerste twee games gingen over en weer, maar daarna werd enigszinds fortuinlijk met 13-11 en 15-13 aan de goede kant van de score gebleven. Tussenstand 2-2. 

Na de dubbel ging het echter helemaal mis. Alle overige potten gingen naar Effekt. Martijn had geen kans tegen een goed spelende Lars, die in de rally's een stuk vaster bleek. Derek verloor 3 maal op rij vanaf 9-9 van Ashwin die over fortuin niet te klagen had. Trung had alle moeite met Mirko en verloor de eerste 2 games. De derde game was misschien wel de spannendste van de dag. Mirko kon meerdere matchpoints nog niet verlzilveren en Trung won met 18-16. Ook de 4e werd gewonnen, maar een snelle achterstand in de laatste game kwam Trung niet meer te boven en verloor met 9-11 in de 5e zijn 2e wedstrijd deze competitie. Martijn had zeker kansen tegen Ashwin maar wist een 10-6 voorsprong in de 2e game niet te benutten (mede door een mazzelbal op 10-9). De derde werd nog wel gewonnen maar hier bleef het bij. Vervolgens was Trung maar dan ook echt kansloos tegen een fantastisch spelende Lars. In 3 games werden slechts 14 punten gesprokkeld. In de laatste wedstrijd van de dag zat het wederom niet mee. In de 2e en 3e game was Derek tegen Mirko een aantal keren dicht bij gamewinst maar met 13-15 en 11-13 en wist Mirko dit toch binnen te slepen. Al met al een zeer teleurstellende 2-8 nederlaag die ons direct weer terug in de degradatiestrijd brengt. Verder complimenten voor Lars, die geen enkele game hoefde af te staan vandaag. Onbegrijpelijk dat hij bij Effekt in de eerste klasse moet spelen. 

Stand promotieklases, poule A:
Tafeltennis Zwolle: 7-51
De Veluwe: 7-40
Effekt: 7-39
Thibats: 7-31
Blauw-Wit: 7-25
De Trefhoek: 7-24

In de laatste 3 wedstrijden zal de voorpsrong op de twee teams uit Almelo behouden moeten blijven. Een positief onderling resultaat zorgt er voor dat er op dit moment 7 punten speling is. Het is zaak om morgen tegen koploper Zwolle niet weer met slechts 2 punten thuis te komen. Voordeel is ook nog dat hierna de laatste 2 wedstrijden thuis gespeeld worden. 
 

Wedstrijdverslag Thibats 2 - Quick '20 1 27 March 2017

Het was een thuiswedstrijd, maar eigenlijk ook weer niet. Door omstandigheden hadden we de zaal niet deze week, dus moesten wij iets anders regelen. Gelukkig konden we dubbel uit spelen bij Quick '20 in Oldenzaal. Sportief met de fiets. Ik kan je vertellen de eerste keer dat we erheen fietste was het donker en lag er sneeuw. Nu was het licht! Was wel meteen een stuk gezelliger en aangenamer.

Quick speelde met een invaller, maar dat zegt niks van ze hebben nog 2 andere teams dat tweede klasse speelt. Heinz is door een slijmbeurs ontstekking uit de running. Beterschap Heinz!

Ik zal het report kort houden. We hebben Henk, sterke speler. Dubbele anti. Alleen Tiago kon een overwinning ruiken, helaas verloor hij met 2-3. De invaller Jeroen begon sterk tegen Tiago, maar tegen Niels kon hij niks inbrengen. Waarschijnlijk net niet zijn speltype en dan ga je mentaal ook twijfelen. Daardoor wist Annelies ook de overwinning met een 3-0 binnen te halen. Alexander speelt lekker open, maar neemt teveel risico hierdoor was het voor ons, of in ieder geval voor mij. Terug plaatsen en wachten totdat de tegenstander een fout maakt.

Hoogtepunt!!! HOOGTEPUNT van de avond is toch wel de dubbel. Niels en Annelies konden krapjes een 2-0 behalen, alleen de laatste game wilde maar niet. Alexander en Henk dachten waarschijnlijk ook, we hebben niks meer te verliezen. We staan toch achter we gaan knallen. Ze vielen meer aan en daardoor stond het opeens 2-2. Door meer risico te nemen en iets strakker te plaatsen wisten we met 13-11 in de laatste de dubbel binnen te halen.

Eindresultaat 7-3! Tiago 2, Niels 2 en Ik(Annelies) 2. Met deze overwinning zijn we van plek 5 naar 3 gegaan. We hoeven alleen nog tegen Borne, Entac(Staan onder ons) en Vitesse(nummer 2). Theoretisch staan we er goed voor om weer stande te gaan houden in de tweede klasse!
 

Wedstrijdverslag De Trefhoek 1 - Thibats 1 24 March 2017

Vorig weekeinde stond de 6e wedstrijd van de competitie op het programma, uit in Alemelo tegen de Trefhoek. Na een goede bodem te hebben gelegd waren we ditmaal met de auto genoodzaakt naar bestemming te komen omdat het OV het liet afweten. Eenmaal aangekomen, zagen we Savas, Daniel en Henk als tegenstanders. De Trefhoek, dat net als Thibats strijd tegen degradatie kwam dus met een sterke opstelling. Voor Thibats de normale 3: Derek, Trung en Martijn. 

Derek won zijn eerste pot na in de 4e game een matchpoint te hebben overleefd tegen Henk. Vervolgens won Trung in 4 games van Daniel, waarna Martijn geen gamewinst tegen Savas kon bewerkstelligen. Het dubbel was de eerste 3 games spannend, telkens met 2 punten verschil. Helaas ging de 3e game verloren en was de hoop in de 4e game valse. Na de dubbel speelden Daniel en Derek een prima wedstrijd, waar wederom de eerste 3 games met 2 punten verschil beide kanten op gingen. De 4e werd verloren, waardoor de Trefhoek een 2-0 achterstand had omgebogen in een 3-2 voorsprong. Henk tegen Martijn was close, maar mede door uitstekende services wist hij alle 3 de games te winnen. Bij een geweldige rally van Henk raakte hij wel geblesseerd en uit voorzorg moest hij zijn laatste wedstrijd tegen Trung opgeven, tussenstand 4-3 in het voordeel van Thibats. 

De topper van vandaag was tussen Savas en Trung, die tot nu toe alleen maar van Annewycke Appels van Zwolle hadden verloren dit seizoen. De wedstrijd was bij vlagen van uitzonderlijk goed niveau, en had zeker niet misstaan in de hoofdklasse of 3e divisie. Trung werd gedwongen tot blokken, maar was wel zeer vast. In 3 games wist Trung zich de wedstrijd naar zich toe te trekken.  Martijn had het twee games lang zeer lastig met de service van Daniel, maar vocht zich daarna knap terug in de 3e en 4e game. In de 4e game werd een voorsprong echter niet benut en door een aantal eigen fouten werd de partij helaas verloren. De laatste wedstrijd Savas tegen Derek leverde een verassende uitslag op, want Derek won in 3 games. De eerste game was met 15-13 echt spannend en daarna liet Derek de voorsprong niet meer in gevaar komen. Al met al een goede teamprestatie door met 4-6 te winnen bij de Trefhoek. 

De Trefhoek 1- Thibats 1: 4-6
Trung 2/2, Derek 2, Martijn 1

Door de overwinningen in de afgelopen 2 weken heeft team 1 afstand genomen van de degradatieplekken 5 en 6. De voorsprong op beide uitdagers is 8 punten geworden en het gat met nummers 2 en 3 is verkleind tot 4 en 2 punten. De competitie hervat met de tweede wedstrijd tegen Effekt, die door omstandigheden pas op zaterdag gespeeld zal worden. 

Stand promotieklasse poule A:
Tafeltennis Zwolle: 6-45
De veluwe: 6-33
Effekt '74: 6-31
Thibats 1: 6-29
De Trefhoek: 6-21
Blauw-Wit: 6-21

Martijn 20 March 2017

[In English]

 

Dear Thibatan,

 

At the end of the college year the board year of Thibats for 2016-2017 is already finished. The board is currently looking for succession by Thibats members. There are many different pros for joining the board: first of all you take care of everything that happens within our association and without the board, Thibats could not move on. Furthermore, you learn a lot of new things like how the collection of debts is working and how the administration for competition matches is going. Also you get in contact with board members from other sports associations at the campus, board members of other table tennis associations in the Netherlands and with the Sportkoepel, the Sports Centre and the trainer. Finally, a board year is good for your CV and there is a small financial compensation available for your voluntary services.

 

In the board of Thibats there are at least 3 members, and there is the following allocation of duties:

  • Chairman & Bar committee
    -          Treasurer & Material committee
    -          Secretary & Competition secretary

If you are interested to participate in the Thibats board, we invite you to join the board meetings several times during the weekly board meeting. This year, the meeting are mostly held on Tuesday between 19:30-20:30.

Given that there are enough members interested in joining the board, there will be formed a candidate board in April-May. The candidate board will discuss the allocation of duties. If they have solved this, the members of the candidate board will be prepared for their tasks by the former chairman, secretary and treasurer.

During the yearly meeting (JV) you will be charged as a board member of Thibats. This meeting will probably take place in June, but guaranteed before the summer holidays.

Would you like to know more about the different board tasks or discuss weather a board position would be suited for you? Please don’t be afraid and ask Trung, Annelies or me or any former board member of Thibats. 

 

With kind regards,

 

Martijn Heemskerk
Secretary D.T.T.V. Thibats

 

 

 

[In het Nederlands]

 

Beste Thibataan,

 

Aan het einde van dit collegejaar zit het bestuursjaar 2016-2017 er alweer op. Als bestuur van Thibats zijn we op zoek naar mensen die ons willen opvolgen. Er zijn veel redenen waarom het leuk is om in het bestuur van Thibats te zitten: ten eerste zorg je voor alles wat er binnen de vereniging zich afspeelt, zonder bestuur zou Thibats namelijk niet voortbestaan. Daarnaast leer je veel nieuwe dingen, zoals hoe een incassoprogramma nou precies werkt of hoe de administratie van competitiewedstrijden werkt. Ook om je in aanraking met bestuurders van andere sportverenigingen op de campus, andere studententafeltennisverenigingen in Nederland en heb je intensief contact met de sportkoepel, het sportcentrum en de trainer. Tot slot staat een bestuursjaar prima op je CV en staat er een kleine financiële compensatie voor je vrijwilligerswerk tegenover.

 In het bestuur van Thibats zitten minimaal 3 leden, en is er de volgende functieverdeling:

-Voorzitter & Barcommissaris
-Penningmeester & Materiaalcommissaris
-Secretaris & Wedstrijdsecretaris

 

Mocht je geïnteresseerd zijn om in het Thibats bestuur deel te nemen, dan nodigen we je uit om een aantal keren mee te vergaderen met het bestuur tijdens de wekelijkse bestuursvergadering. Deze is dit jaar meestal op dinsdag avond van 19:30 tot 20:30.

Als er genoeg geïnteresseerden zijn wordt er een kandidaat bestuur in april-mei gevormd. Het kandidaat bestuur gaat in overleg over de functieveredeling. Als de functieverdeling rond is, worden de leden van het kandidaat bestuur ingewerkt door de oud- voorzitter, secretaris en penningmeester.

Tijdens de Jaarvergadering (JV) wordt je als bestuurder gechargeerd. Deze wordt waarschijnlijk in juni, maar in ieder geval voor de zomervakantie gehouden.

Wil je meer weten over de verschillende bestuursfuncties of eens overleggen of een bestuurstaak iets voor jou is? Wees dan niet bang en vraag het aan Trung, Annelies, mij of een oud-bestuurder van Thibats.

 

Met vriendelijke groet,

 

Martijn Heemskerk
Secretaris D.T.T.V. Thibats

Wedstrijdverslag Thibats 1 - Blauw Wit 3 13 March 2017

Na een pauze van meerdere weken mocht team 1 afgelopen vrijdag dan eindelijk weer eens een thuiswedstrijdspelen. Tegenstanders waren Blauw Wit, waar in de uitwedstrijd met 6-4 van werd verloren. Er was dit seizoen ook nog geen enkele keer gewonnen door de Thibatanen, dus er werd besloten de opstelling een keer om te gooien. Onze tegenstanders speelden ook in de gebruikelijke opstelling; Eric, Ton en Devin. 

Trung beet het spits af tegen Eric, tegen wie hij het de vorige keer meer dan lastig had. Ook dit keer zag het er slecht uit, want Trung kwam 2-0 achter. Hij vocht zich terug in de wedstrijd en door een matchpoint in de vierde game weg te werken dwong hij een beslissende game af. Deze werd met 11-8 gewonnen en zo was de overwinning toch nog binnen. Martijn verloor de eerste game tegen Ton, maar speelde daarna uitstekend en geconcentreerd. Via drie keurige games op rij wist hij met 3-1 zijn eerste overwinning van het seizoen te noteren. Derek en Devin maakten er net als de eerste keer een spannende partij van. Na drie close games stond Derek 2-1 voor, maar een ruime voorsprong in de 4e was niet aan hem besteed. Toch lukte het ditmaal wel om via 11-3 de 5e game en de wedstrijd te winnen. 

Het dubbel liep ook dit seizoen nog niet geweldig, maar daar kwam deze week verandering in. Een zeer overtuigend dubbel van Trung en Derek, die de tegenstanders slechts 13 punten gaven in 3 games. Na de dubbel leek Martijn de juiste flow van de dag voort te zetten tegen Eric, maar op 9-5 ging Martijn vol door zijn enkel. Na enige periode van koeling en rust werd er besloten verder te spelen, maar er was te merken dat Martijn niet meer voluit kon gaan. De wedstrijd werd met 3-0 verloren en Martijn moest ook geblesseerd zijn laatste wedstrijd opgeven. 

Trung schoot uit de startblokken tegen Devin, met een 11-5 en 11-2 overwinningen als gevolg. Daarna kantelde de wedstrijd, want Devin won eenvoudig met twee keer 5-11 de volgende twee games. Net als in de eerste wedstrijd van beide heren moest er een beslissende game aan te pas komen. Hierin was Trung veel scherper en won met 11-3 deze bijzondere wedstrijd. Derek kwam tegen Ton in de eerste game nog wel achter, maar wist de wedstrijd in 3 games toch vrij eenvoudig te winnen. Met de tussenstand van 6-2 en de klok al over 11 uur werd er besloten de laatste twee wedstrijden op twee tafels uit te spelen. Trung tegen Ton en Derek tegen Eric waren de resterende partijen. Derek liet Eric de eerste twee games volledig kansloos en boog een achterstand in de derde game om tot winst om zo de wedstrijd in 3 games af te maken. Trung kwam alleen in de eerste game in de problemen tegen Ton maar ook hij wist in 3 games de klus te klaren.

Thibats 1 - Blauw Wit 3: 8-2
Trung 3, Derek 3, Martijn 1, Trung/Derek 1. 

Stand Promotieklasse, poule A:
Tafeltennis Zwolle 3: 5-38
De Veluwe 2: 5-30
Effekt '74 2: 5-24
Thibats 1: 5-23
Blauw Wit 3: 5-18
De Trefhoek: 5-17

Deze week volgt een belangrijke uitwedstrijd tegen de Trefhoek. In deze poule is er nog van alles mogelijk, al lijkt de champagne voor Tafeltennis Zwolle al wel vast gehaald te kunnen worden. 

Wedstrijdverslag De Veluwe 2 - Thibats 1 20 February 2017

Dit weekend kon er op vrijdagavond heerlijk relaxed genoten worden van een vrije avond, want de wedstrijd deze week stond op zaterdagavond gepland. In de trein werden herinneringen aan landeljke jeugdwedstijden opgehaald en werd er snel een gezone sportmaaltijd gescoord. De wedstijd vond plaats in Apeldoorn tegen de Veluwe 2. Naast ons speelde team 1, dat uitkomt in de eerste divisie. Er waren veel toeschouwers en serieuze scheidsrechters aanwezig, waardoor er een aangename sfeer was om te pingpongen. Namens de veluwe speelden kopman Wim, Johan en Bert mee. Voor Thibats het gebruikelijke trio in de gebruikelijke opstelling.

Derek begon voortvarend tegen Johan en wist de derde game eenvoudig te winnen (11-1). In de 4e game werkte hij 2 gamepoints nog weg maar moest toch de game aan johan laten (10-12). In de laatste game ging het gelijkop tot 9-9, waarna Johan alsnog de overwinning wegkaapte. Trung had het vervolgens lastig tegen Wim, die over een meer dan uistekende service bleek te beschikken. In de derde game kon Wim echter een 10-4 voorsprong niet verzilveren, waarna Trung de wedstijd in de 4e game besliste. Martijn begon tegen Bert en moest wennen aan het spel met beide kanten noppen. De eerste 2 games gingen verloren, waarna de derde betrekkelijk eenvoudig werd gewonnen. Hierna stokte het en kwam de Veluwe op een 2-1 voorsprong. Het dubbel wat normaal altijd spannend is was deze keer minder spannend. De set uitslagen op papier weergaven niet het echte spelbeeld, want de Thibatanen kwamen er geen moment aan te pas, een terechte 0-3 nederlaag tegen het sterke dubbel Johan/Wim. Na de dubbel had Derek nog steeds geen vat op de service van Wim, waardoor een 3-0 nederlaag en een 4-1 achterstand al snel realiteit werd. Martijn speelde verolgens tegen Johan wederom een spannende wedstrijd. Aan beide kanten werd er regelmatig snoeiharde forehands gescoord. De wedstrijd ging game om game tot diep in de 5e set. Het publiek dat was gekomen voor de eerste divisie ging zich er ook mee bemoeien, waardoor het niveau alleen maar beter werd. Martijn kwam met 11-10 als eerste op match point, maar verloor de volgende 3 punten alsnog. Helaas zijn er al verschillende wedstrijden dit seizoen op deze manier totaal onnodig verloren gegaan. Tussenstand 5-1 achter en serieus werk aan de winkel. Trung verloor de eerste game van een prima spelende Bert, maar stelde daarna orde op zaken door de volgende drie games winnend af te sluiten. Martijn had tegen Wim weinig kans op gamewinst en moest ook zijn laatste tegenstander van de dag feliciteren. Derek tegen Bert was een enome zaadpartij, waarbij er naarmate de wedstrijd vorderde alleen maar defensiever werd gespeeld. Voor het eerst dit seizoen viel voor Derek een vijfsetter de goede kant op door wederom bijna een 9-4 voorsprong kwijt te raken. Met 13-11 was hij hier de gelukkigste en zette Thibats op 3 punten. Het slotakkoord was voor Trung die een prima wedstrijd speelde tegen Johan. De rally's waren lang en de eerste 2 games gingen over en weer. Daarna was het Johan die wat meer fouten begon te maken en Trung die vaster was in de rally's. Uiteindelijke noteerde Trung wederom een 3tje achter zijn naam, waarmee de hoop op handhaving nog in leven is.

Na afloop werd er genoten van de laatste wedstrijden van de tafel naast ons en werden er de nodige versnaperingen genuttigd. Net als vaker dit seizoen had er net een puntje meer gescoord moeten worden om tevreden te kunnen zijn over de uitslag van de dag. 

De competitie gaat verder over 2 weken met een Thuiswedstrijd tegen Blauw Wit. Deze wedstrijd zal echt gewonnen moeten worden om de laatste plaats over te dragen aan een andere vereniging. 

Stand Promotieklasse, poule A:
Tafeltennis Zwolle: 4-30
De Veluwe: 4-23
Effekt 74: 4-21
Blauw Wit: 4-16
De trefhoek: 4-15
Thibats: 4-15

Wedstrijdverslag Thibats 1 - Tafeltennis Zwolle 3 13 February 2017

Vrijdag jongstleden stond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma, thuis tegen koploper en titelfavoriet tafeltennis zwolle. Thibats speelde in de gebruikelijke opstelling, Zwolle trad aan met beide Appels en Rene. Deze wedstrijd resulteerde in een duidelijke 8-2 nederlaag, waar er zeker een puntje meer in had gezeten. 

Derek verloor in 3 close games van Rene, waarna Trung met wat moeite in 4 games van Hilko won. Martijn was kansloos tegen Annewycke waarna het dubbel Trung/Derek tegen Appels/Appels een prima pot was. In 4 close games ging deze pot naar Zwolle. Trung won vervolgens eenvoudig van Rene en omdat hij eerder weg moest speelde hij direct daarna tegen Annewycke. Dit werd een zeer spannende en goede wedstrijd. Helaas voor Trung waren 1 matchpoint in de 4e en 3 in de 5e game niet aan hem besteed en wist Annewycke Trung te kloppen met 13-11 in de beslissende game. Hierna speelde Martijn en Hilko een zeer vreemde wedstrijd die over en weer ging. Uiteindelijk wist Hilko de 5e en beslissende game ruim te winnen. Derek had alleen in de eerste game kansen tegen Annewycke en verloor terecht. Martijn had in zijn laatste pot kansen tegen Rene, maar kwam niet verder dan eenmaal gamewinst. Derek speelde zijn laatste wedstrijd belabberd tegen Hilko, waardoor er een harde 2-8 nederlaag op het bord stond. Wederom werden alle spannende potten van de dag verloren. 

Wedstrijdverslag Blauw Wit 3 - Thibats 1 6 February 2017

De tweede uitwedstrijd van het seizoen is afgelopen weekend gespeeld in Almelo tegen Blauw Wit. Uiteindelijk resulteerde de wedstrijd in een 6-4 nederlaag, waar er echter ook kansen op een grotere nederlaag, gelijkspel of overwinning aanwezig waren. Derek begon tegen Eric en werkte in de 4e game 2 matchpoints weg. Hierna was het Eric die de 5e game toch wist te winnen en de thuisploeg op 1-0 zette. Trung had hierna alle moeite tegen Ton en kwam met 1-0 en 10-9 achter. Vanaf dit moment kantelde de wedstrijd en wist Trung met 3-1 toch te winnen. Martijn speelde tegen jeugdspeler en talent Devin een bijzonder spannende wedstrijd. Van de 5 games eindigde er 4 met 2 punten verschil boven. In de laatste game nam Martijn een 7-5 voorsprong, maar kwam Devin via 6 punten toch tot winst. Het dubbel werd gespeeld door Eric/Devin tegen Trung/Derek. Thibats wist een 2-0 achterstand ongedaan te maken waardoor er wederom een 5e game gespeeld moest worden. Ook de derde kans om een vijfsetter werd niet gewonnen, waardoor er wat geflatteerd een achterstand van 3-1 kon worden vermeld.

Zoals wel vaker gingen de wedstrijden na de dubbel (10 uur) een stuk sneller. Derek won in 3 games van Ton en Martijn verloor met 3-1 van Eric na het winnen van de eerste game. Devin kon goed meekomen met het niveau van Trung, maar toch wist Trung het nipt in 3 games te beslissen. Tussenstand 3-4. Martijn kwam niet tot gamewinst tegen Ton, waardoor het scoreverloop vergelijkbaar was met voorgaande week, een 3-5 achterstand. Waar dat vorige week nog gerepareerd kon worden ging dat nu helaas mis. Derek verslikte zich in Devin, die uistekend bleek te kunnen doorspinnen op kapballen. Sleutelmoment was de derde game, waarin een 9-8 achtersatnd werd omgebogen in een gamepoint maar waarna Devin de game fortuinlijk wist te winnen. In de laatste game speelde Devin uitstekend en won verdient in 4en. Trung leek de eer te redden door na een zwakke eerste game de volgende 2 games ruim te winnen, maar Eric vocht zich sterk terug. Ook hier moest een 5 setter aan te pas komen, waar Trung een ruimte voorsprong als sneeuw voor de zon zag verdwijnen. A la Derek tegen Mirko stokte het bij de 9 en werd het 10-9 voor Eric. Trung herkpakte zich echter en enigsinds fortuinlijk won hij met 11-13 de laatste game en daarmee de eerste 5 setter van de dag voor Thibats. Uitslag: 6-4 (games 21-20). 

Blauw Wit 3- Thibats 1: 6-4.
Trung 3, Derek 1, Martijn 0, Trung/Derek 0. 

Stand promotieklasse, poule A:
Tafeltennis Zwolle: 2-15
De veluwe: 2-10
Thibats: 2-9
Effekt: 2-9
De trefhoek: 2-9
Blauw Wit: 2-8

Komende vrijdag is de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen koploper en titelkandidaat Tafeltennis Zwolle. Afgelopen seizoen werd er tweemaal 4-6 van verloren, maar het team van zwolle heeft zich met Annewyke alleen maar versterkt. Interessant is het duel tussen Trung en Annewyke, de enige 2 nog ongeslagen spelers na twee competitie-ronden. 
 

Wedstrijdverslag Effekt '74 2 - Thibats 1 2 February 2017

Vorige week was het zover, de aftrap van de voorjaarscompetitie 2017. Net als de afgelopen 3 seizoenen speelt het eerste ook dit seizoen Promotieklasse, al was het afgelopen seizoen lastig om handhaving te realiseren. Dit seizoen is de poule op papier wederom zwakker geworden; tegenstanders dit jaar zijn Effekt, Blauw Wit, Tafeltennis Zwolle, de Trefhoek en de Veluwe. Eerste wedstrijd was een wedstrijd tegen het gepromoveerde Effekt 74 in Wierden. 

Dit zijn de enige teams met op papier een 3-mans team, dus geen gedoe over opstellingen of dergelijke. Effekt speelde met Mirko, Ashwin en Gabriel terwijl wij met het vertrouwde trio speelden. 

Derek begon tegen Mirko prima. Een 10-8 achterstand in de eerste game werd omgezet in winst waarna er er werd doorgestoten na een 2-0 voorsprong. Mirko vocht zich terug tot een 5setter, waarna het wedstrijdbeeld nogmaals kantelde en Derek een 5-0 en 9-4 voorsprong nam. Hierna maakte Mirko geen fouten meer en kwam op 9-10 op een matchpoint. Derek maakte 2 punten en kwam zelf op matchpoint. Toch was het Mirko die met 3 punten op een rij met 11-13 deze bijzonder aparte wedstrijd wist te winnen. Trung had vervolgens veel meer moeite met Ashwin dan van te voren werd verwacht. Er was hier ook zelfs een 5e set voor nodig. Trung maakte een 9-4 voorsprong wel af, waardoor de stand gelijk werd getrokken. De wedstrijd der derde mannen werd duidelijk beslist in het voordeel van Gabriel, die regelmatig met een snoeiharde forehand door kwam bij Martijn. Tussenstand 2-1. 

Het dubbel was een van de verbeterpunten vanuit afgelopen seizoen. Trung en Derek hadden het redelijk lastig tegen Mirko en Gabriel maar wisten met een mazzelbal toch de wedstrijd in de 4e game te beslissen. Derek speelde vervolgens dramatisch tegen Ashwin, en verloor al in de 4e game. Martijn had geen vat op het spel van Mirko en kwam in geen enkele game boven de 5. Inmiddels stond Thibats op een 4-2 achterstand en moest er serieus werk van gemaakt worden om een resultaat te behalen. 

Trung faalde niet, en speelde in een leuke en attractieve wedstrijd Gabriel in 3 games van tafel. Martijn had meer grip op het spel van Ashwin dan tegen Mirko, maar kon ook hier helaas niet tot gamewinst komen. De laatste 2 wedstrijden moesten dus gewonnen worden om een nederlaag te voorkomen. Derek speelde zijn laatste wedstrijd tegen Gabriel overtuigend en won met 3-0. Trung tegen Mirko was kwalitatief de beste wedstrijd van de avond. Trung nam een 2-0 voorsprong, maar Mirko kwam vooral door een sterke servicegame terug in de wedstrijd. De vierde game was met 1--5 weer duidelijk voor Trung waardoor er een zwaarbevochtend 5-5 gelijkspel op het formulier stond. Er had misschien een puntje meer ingezeten als alles goed gevallen was, maar over het algemeen was iedereen tevreden met de uitslag. In games heeft Effekt een klein voordeel behaald; 19-18. 

Uislag Effekt 74' 2 - Thibats 1: 5-5
Trung 3, Derek 1, Martijn 0, Trung/Derek 1. 

Overige wedstrijden: 
Tafeltennis zwolle - Blauw Wit: 8-2 
De veluwe - De trefhoek: 4-6

Stand Promotieklasse, Poule A: 
Tafeltennis Zwolle: 1-8
De trefhoek: 1-6
Effekt 74': 1-5
Thibats: 1-5
De veluwe: 1-4
Blauw Wit: 1-2

Wedstrijdverslag Thibats 1 - smash 2000 4 December 2016

Dit weekend stond de belangrijkste wedstrijd van het seizoen voor de deur voor thibats 1. In een thuiswedstrijd tegen Smash 2000 moesten beide teams onderling uitmaken wie in de promotieklasse zou blijven en wie zou degraderen. Op voorhand was bekend dat bij iedere overwinning of 5-5 Thibats 4e zou eindigen en bij iedere winstuitslag voor Smash wij zouden degraderen. De uitwedstrijd had in een gelijkspel geresulteerd. 

Derek begon traditiegetrouw tegen Dennis en zoals wel vaker werd dit een spannende pot met een beslissende 5e game. Voor het eerst viel deze de kant van Thibats op, waarmee een onverwachtse voorsprong werd genomen. Martijn begon tegen Mark ook uitstekend en nam ook een 2-0 voorsprong. Helaas hield het hierna op en werd de partij met 2-3 verloren. Trung speelde hierna tegen invaller Dennis, die goed mee kwam met het niveau van de sterkste speler van de competitie. Trung bleef de eerste 2 games nipt aan de goede kant van de score, ondanks goede servicedruk van Dennis. Hierna werd de partij uitgespeeld, tussenstand 2-1. In een eneverende dubbelpartij waarbij bijna alle games boven de 10-10 eindigden werd er nipt gewonnen. Toen Martijn daarna tegen Dennis vriend en vijand verbaasde door met 3-0 te winnen was handhaving bijna binnen. Derek en invaller Dennis verdeelden de games om en om maar Derek wist de vijfde game wederom te winnen en Thibats op 5-1 te zetten. De resterende wedstrijden waren nog voor de statistieken, Trung won met 3-1 van Mark, Martijn verloor 0-3 van invaller Dennis, Trung won 3-1 van Dennis en Derek met 3-1 van Mark. Eindstand een prima 8-2 overwinning in een wedstrijd waar het er echt om ging. Handhaving was vooral te danken aan Trung, die met 28 winstpartijen en 2 verliespartijen een uitstekend seizoen heeft gehad. Martijn en Derek speelden een iets lager percentage dan de afgelopen seizoenen. Voor volgend seizoen valt er vooral winst te behalen in de dubbels, waar dit seizoen  maar 2 punten werden gescoord en het heel vaak net niet was. 

Eindstand:

1. Emmeloord

2. Tafeltennis Zwolle 

3. Vitesse 35

4. Thibats 

5. Smash 2000

6. DTS

 

Wedstrijdverslag Thibats 1 - DTS 2 13 November 2016

Eergisteren stond de degradatiekraker thuis tegen DTS op het programma. Voor aanvang stond Thibats 1 punt voor en de eerste ontmoeting was een gelijkspel geworden. ditmaal deed Stefan niet mee aan de zijde van DTS, maar speelden Franck, Patrick en Frederick. 

Derek begon tegen Franck aanvallend en nam een ruime voorsprong in de eerste game. Hij verzuimde dit af te maken en gaf ook de tweede game in recordtempo weg. Daarna herpakte hij zich en won de laatste 3 games ruim. Martijn begon uitstekend met een 2-0 voorsprong tegen Patrick. Helaas voor Thibats gebeurde het omgekeerde van de eerste wedstrijd en verloor Martijn alsnog in vijven. Trung had het bij vlagen lastig tegen Frederick maar won qel. Het dubbel was deze week uitermate slecht, waaroor DTS terug kwam tot 2-2. Martijn speelde vervolgens uitstekend tegen Franck en liet een aantal kanonskogels met zijn  ik forehand zien. Ook in zijn  ik tweede wedstrijd was een 2-1 voorsprong niet aan hem besteed en verloor hij weer de laatste game. 

Derek tegen Frederick bleek achteraf de sleutelpartij van de wedstrijd. Zonder uitstekend te spelen kwam Derek nog wel 2-0 voor, maar Frederick kwam zoals wel vaker vandaag terug in de wedstrijd. Na een time out in de 5e game herpakte Derek zich enigsinds. Op 9-10 was er na een lange rally een onhoudbare mazzelbal, waarna met 12-10 de pot toch nog werd binnengesleept. Trung moest in de hoogste versnelling spelen tegen Patrick, die aan tafel liet zien het blokken prima te beheersen. Na 1-1 ging het tot halverwege de derde game zeer gelijk op. Een aantal wereldballen zorgden voor een 4-3 voorsprong. 

In de laatste 3 wedstrijden werd er gestreden voor de overwinning. Martijn trok de lijn  van eerder vandaag door en kwam op een 2-0 voorsprong. Ditmaal wist hij het wel af te maken, en bracht Thibats op 5. Trung had de nodige probpemen met het matetiaal van Franck, maar bleef aan het einde van de derde en vierde game aan de goede kant van de score. In de laatste wedstrijd hield Derek voldoende servicedruk om het Patrick heel lastig te maken met als gevolg een 3-0 en uiteindelijke 7-3 overwinning. 

Door de eerste overwinning van het seizoen heeft het team een gat van 5 punten geslagen met DTS. Doordat koploper Emmeloord maar met 2 man aantrad tegen de overige concurrent smash blijft het echter nog spannend in de poule. 

Thibats 1- DTS 2: 7-3

Trung 3, Derek 3, Martijn 1, Trung/Derek 0. 

 

 

 

 

 

Wedstrijdverslagen afgelopen twee weken team 1 7 November 2016

Zoals de vaste lezer wellicht al was opgevallen, missen er nog twee wedstrijdverslagen van team 1. In de afgelopen tijd zijn er twee wedstrijden gespeeld, namelijk thuis tegen Vitesse, en uit tegen Zwolle. En nee dames en heren, Thibats is niet opeens gaan voetballen maar gewoon blijven tafeltennissen ;). 

In de eerste ronde werden beide wedstrijden verloren met 6-4. Alle overige wedstrijden werden tot nu toe gelijk gespeeld dus het leek ons tijd voor de eerste overwinning van het seizoen. Deze kwam er echter niet. Tegen Vitesse kon alleen Trung 3 overwinningen noteren. Derek en Martijn bleven met lege handen achter. Het dubbel werd voor de 5e keer in 6 wedstrijden in de 5e game verloren en ook de andere 5setter ging met 13-11 verloren. Eindstand: Thibats 1 - Vitesse 1: 3-7. Trung 3, Derek 0, Martijn 0, Derek/Trung 0. 

Uit tegen Zwolle kwam Thibats nog redelijk uit de startblokken. Derek wist voor de verandering een keer een beslissende game te winnen, maar Trung verloor verassend dik van Martijn en onze eigen Martijn gaf een 2-0 voorsprong (eerste game 11-0) nog weg. Het dubbel werd met 11-9 in de 5e voor het eerst dit seizoen gewonnen. Door alle lange wedstrijden waren we al 2 uur verder en waren er pas 4 potten gespeeld. Derek verzilverde zijn kansen te weinig tegen een sterk spelende Martijn en verloor met 3-1. In de laatste 5 potten was de spanning compleet verdwenen. Trung won nog tweemaal eenvoudig, terwijl Martijn nog tweemaal verloor en Derek ook nog eenmaal verloor. Eindstand: Zwolle 3 - Thibats 1: 6-4. Trung 2, Derek 1, Martijn 0, Trung/Derek 1. 

Na 7 wedstrijden is Thibats in een heuze degradatiestrijd terecht gekomen. Niet gek ook, gezien dat er van de 7 wedstrijden nog maar 0 overwinningen en 3 gelijke spelen zijn behaald. Net als bij voetbal geldt dat degradatiewedstrijden vaak niet mooi, maar wel spannend zijn. Komt daarom allen supporten bij de laatste twee thuiswedstrijden tegen concurrenten DTS en Smash 2000 op vrijdag 11-11 en 02-12. 

Stand Promotieklasse, poule A: 
Emmeloord 1: 7-51
Tafeltennis Zwolle 3: 7-37
Vitesse 1: 7-36
Thibats 1: 7-30
DTS 2: 7-29
Smash 2000 1: 7-27

Persoonlijke resultaten:
Trung 90%
Derek 38%
Martijn 10%
Dubbels 14%